Blogg - Det senaste inom teknik

Utforska de senaste innovationerna och trenderna inom IT, DevOps och AI på vår blogg. Här delar vi insikter och nyheter som håller dig steget före i den tekniska utvecklingen.

Vad kostar det att utveckla mjukvara?

Published
Author

Mjukvara kan kosta allt från några tusenlappar till flera miljoner kronor att utveckla. I denna artikel går vi igenom vad som påverkar kostnaderna för mjukvaruutveckling och ger några exempel på olika lösningar och dess kostnader.

Fortsätt läsa

Vad är en PoC (Proof-of-Concept)?

Published
Author

Varför behöver du en AI-policy? Jo, för att fatta svåra beslut, säkerställa att AI används på ett ansvarsfullt och effektivt sätt, och för att stötta din organisations mål och värderingar.

Fortsätt läsa

Hur mäter man avkastningen från AI-investeringar?

Published
Author

AI har en hel del indirekta effekter, som ökad innovationskraft, produktivitet eller kundnöjd vilket gör det svårt att mäta avkastningen från investeringar inom AI. I denna artikel tittar vi närmare på vad som kan vara bra att fundera över om du planerar att investera i AI, samt vilka specifika utmaningar som finns och hur dessa kan övervinnas.

Fortsätt läsa

Vilka företagsprocesser kan man automatisera?

Published
Author

Utforska vilka företagsprocesser som är perfekta för automatisering genom Robotic Process Automation (RPA), såsom dokumenthantering och automatisering av rapporter, till kundservice och rekryteringsprocesser inom HR.

Fortsätt läsa

Hur kan man motverka teknisk skuld?

Published
Author

Upptäck hur teknisk skuld påverkar din organisation och lär dig strategier för att identifiera, hantera och minska den för att säkerställa smidigare projektutveckling och innovation.

Fortsätt läsa

Hur mogen är er verksamhet för AI-integration?

Published
Author

Utforska hur ditt företag kan navigera i AI-landskapet för att främja innovation och konkurrenskraft. I denna artikeln djupdyker vi i AI-mognadsstadierna och erbjuder praktiska insikter för att navigera genom AI-landskapets utmaningar.

Fortsätt läsa

En introduktion till LLMs (Large Language Models)

Published
Author

Utforska hur stora språkmodeller revolutionerar vår förmåga att förstå och skapa text. Lär dig om kärnkomponenter som transformers, encoders, decoders och embeddings som är avgörande för dessa modellers språkliga kapacitet.

Fortsätt läsa

Hur väljer du rätt teknikstack för ditt IT-projekt?

Published
Author

Att välja rätt teknikstack för ditt IT-projekt handlar om mer än att bara välja den “mest populära stacken” just nu. Det handlar mycket om att förstå ditt projekt, dess mål, och vad du som utvecklare eller företagsledare känner dig mest bekväm med.

Fortsätt läsa

Är din applikation redo för molnet?

Published
Author

Molntjänster har blivit en viktig del av dagens IT-landskap. Medan många företag har börjat rusa för att hoppa på detta "molntåg", riskerar andra att bli lämnade på perrongen, fast i en föråldrad teknisk miljö.

Fortsätt läsa

Hur moderniserar du din utvecklingsmiljö med DevOps?

Published
Author

DevOps är resultatet av när utvecklarna ("Dev") och de ansvariga för IT-driften ("Ops") slår ihop sina styrkor för att kunna arbeta tätt tillsammans. Det är alltså inte bara en teknisk term; utan det representerar en förändring av ditt arbetssätt.

Fortsätt läsa

Vill du se dina idéer bli verklighet?

Med Fiive som din partner får du inte bara expertis, utan ett engagerat stöd för att växa och leda din bransch.

Kontor


  • Kungsgatan 4
    411 19 Göteborg